Obedience cursus

Dit is een nieuwe cursus, geschikt voor honden vanaf een jaar met kennis van de basis. Dit betekend dat de hond dus minimaal een puppycursus met succes heeft afgerond.

Je hond luistert al netjes, kent de basis, loopt ook los van de lijn, hij komt als je hem roept en heeft misschien al geoefend met toestellen. Kortom, hij doet prima maar je wilt graag meer oefenen en leren met je hond. Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Obedience betekend gehoorzaamheid en dat is precies wat ik tijdens deze cursus wil gaan doen. Je gaat nog een stapje verder, qua trainen en oefenen puur op gehoorzaamheid. De hond wordt bijvoorbeeld los van de lijn naar een ‘vak’ gestuurd (met commando ‘ga’) en moet op afstand apporteren of een andere opdracht uitvoeren. Deze cursus vergt veel aandacht en is intensief voor zowel baas als hond. Als het je leuk lijkt om net wat geconcentreerder en meer met je hond te willen werken. Dan is dit een geschikte cursus voor jullie.
Er wordt getraind op een groot veld, en je hond loopt los van de lijn en aangelijnd voor sommige opdrachten. Bij deze opdrachten treedt ik strenger op dan bij de andere cursussen voor het beste resultaat.