Puppycursus

De puppycursus is de basis waar iedere hond baat bij heeft, en welke in sommige landen zelfs verplicht is bij het aanschaffen van een pup. Tijdens deze cursus staat grotendeels de socialisatie van de pup centraal. Denk hierbij niet alleen aan het kennismaken en ontmoeten van andere soortgenootjes, maar bijvoorbeeld ook aan het aanleren van basiscommando’s zoals “zit”, “af”, “naast”, “volgen” en “wacht”. Verder wordt er ook gesocialiseerd met fietsers, voetgangers, het verkeer en andere dieren zoals koeien en paarden. Ze moeten het allemaal zien, horen, ruiken en ontdekken!
 Ook wordt er de pups geleerd hoe zich te gedragen aan de riem en hoe zich te gedragen als andere honden passeren. Wat ik erg belangrijk vind is dat dit rustig en op de juiste manier gebeurt, het is de basis voor later, en een investering voor jou en je hond, om samen een top-team te worden! Dit alles wordt zowel pup als het baasje op een positieve, strafvoorkomende manier geleerd. De Positieve Trainingsmethode. Verder tijdens de Puppycursus krijgen ze ook wat “Puppy-Behendigheid” mee, bijvoorbeeld door een tunnel heen, of over een laag sprongetje heen of door een hoepel springen. Natuurlijk gebeurt dit op een “Puppy-Veilige” manier.

Kortom: wil je je pup de juiste start geven, heb je 1 uurtje per week aan tijd om te investeren in je hond? Dan is dit behalve de lol en plezier die je zeker zal hebben, dit een goede en ook zeker leerzame cursus om mee te beginnen.

Deze Puppycursus is er voor puppy`s vanaf 8 weken t/m 20 weken. Twijfel je welke cursus geschikt is voor je hond? Vraag gerust!

%d bloggers liken dit: